Ligi: Eesti suutis negatiivselt üllatada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi
Rahandusminister Jürgen Ligi Foto: Toomas Huik

Rahandusminister Jürgen Ligi märkis tänasel pressibriifingul, et Eesti valmistas eilsel euroala rahandusministrite kohtumisel negatiivse üllatuse teistele liikmesriikidele, kuna õiguskantsleri hinnangul pole Euroopa stabiilsusmehhanismi üks säte meie põhiseadusega kooskõlas.

«See on väga riskantne, kui üksikud riigid hakkavad ühisüritusest kõrvale jääma või kui selline risk kuskil on,» sõnas Ligi täna.

Õiguskantsleri teatas esmaspäeval, et Euroopa stabiilsusmehhanismi asutamislepingu säte, mis võimaldab erandjuhtudel teha otsuseid stabiilsusmehhanismi liikmesriikidele finantstoetuse andmise kohta nn kiirmenetluse korras riikide 85-protsendilise häälteenamusega, on vastuolus põhiseadusega.

Rahandusminister märkis, et ta ei usu, et 1992. aastal oleks mõeldud sedapidi, et meil on lubatud abi saada, aga mitte osaleda selle andmises ehk panustada ühisürituse (ESMi - toim.) kaudu enda majandusstabiilsusesse.

Õiguskantsler on oma seisukoha riigikohtule edastanud. Nüüd tegelevad oma seisukohtade paberilepanemisega rahandus- ja justiitsministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles