Oktoobri jaekaubanduse näitaja oli pigem hea

BNS
Copy
Mihkel Nestor
Mihkel Nestor Foto: Jaanus Lensment

SEB Panga majandusanalüütiku Mihkel Nestori sõnul tuleb oktoobrikuist jaekaubanduse mahu neljaprotsendilist langust pidada siiski heaks tulemuseks.

Statistikaameti andmetel oli jaekaubandusettevõtete müügitulu oktoobris 896 miljonit eurot, kusjuures müügitulu vähenes eelmise aasta sama kuuga võrreldes püsivhindades nelja protsendi võrra. Kuu varem oli aastane langus kuus protsenti.

Nestor kommenteeris BNSile, et tuleb meeles pidada, et 2021. aastal tõstis toonaseid müügimahtusid veel teisest pensionisambast vabanenud säästude kasutamine suuremate ostude tegemiseks.

«Kuigi tarbijakindlus on langenud väga madalale tasemele, siis on selle avaldumine reaalses tarbijakäitumises veel tagasihoidlik. Seda eelkõige põhjusel, et olukord tööturul on veel endiselt hea ja ilma reaalse sissetuleku kaotuseta ei kipu inimesed oma tarbimiskulusid oluliselt vähendama,» selgitas ta.

Et aga lähema poolaasta jooksul on oodata töötuse mõõdukat kasvu ja palgakasvu mõnetist aeglustumist, peab tema sõnul lõpuks teatava korrektuuri läbi tegema siiski ka jaemüük.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles