ELMO Rendi tegevjuht kiidab õigeid otsuseid, käive ei suuda kahjumikasvuga sammu pidada (1)

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Elmo Rendi asutaja Enn Laansoo juunior sai keset linnatänavat liigeldes fotograafile poseeridagi. Liiklust jälgis ja autot juhtis hoopis kaugjuht.
Elmo Rendi asutaja Enn Laansoo juunior sai keset linnatänavat liigeldes fotograafile poseeridagi. Liiklust jälgis ja autot juhtis hoopis kaugjuht. Foto: Urmas Luik

Tallinna börsil olev ELMO Rent 4,4-kordistas esimese poolaasta kahjumi, mis ulatus 817 328 euroni.

ELMO Rendi poolaastakäive 3,1-kordistas käive 713 332 euroni.

«ELMO Rent on sel aastal kasvanud igas mõttes – meie töötajate arv on kasvanud üle kolme korra, oleme soetanud 25 uut elektrisõidukit, parem analüütika ja autopargi juhtimine on võimaldanud kasvatada sõidukite kasutuses olevat aega 41%-ni, lühirendi müügitulu on teinud võrreldes eelmise aasta sama perioodiga suure kasvu. See kõik näitab, et oleme ettevõtte ja meeskonnana teinud õigeid otsuseid,» leidis ELMO Rendi suuraktsionär ja tegevjuht Enn Laansoo, Jr. «Suve lõpp on olnud kaugjuhtimistehnoloogia arendamise seisukohalt oluliseks verstapostiks – saime Transpordiameti heakskiidu, et võime alustada teenuse osutamist kaugjuhitavate sõidukitega Tallinna tänavatel. Tarkvara osas näeme tugevat ekspordipotentsiaali. Seda kinnitab kevadine ringreis Prantsusmaal ja Saksamaal, kus saime sooja vastuvõtu osaliseks nii kohalike asjatundjate kui meedia poolt ning septembrikuus oleme juba ka USA turul tehnoloogiat tutvustamas.»

ELMO Rendiga liitus I poolaastal 3701 uut klienti mis on 6,6 korda rohkem võrreldes eelmise perioodiga (30.06.2021: 554 lisandunud klienti). Juuli lõpu seisuga oli ELMO Rendil ligi 19 000 klienti.

ELMO Rent kasvatas ettevõtte töötajaskonda rohkem kui 367%. Seisuga 30. juuni 2022 oli ettevõttel 28 töötajat, 2 juhatuse liiget ning 3 nõukogu liiget. Tööjõukulud (koos maksudega) 2022. aasta I poolaastal olid 302 377 eurot (I poolaasta 2021: 35 708 eurot).

Ettevõtte juhtkond täienes suve jooksul mitme inimese võrra - IT arendusjuhina alustas Raoul Järvis, kelle käe all on valminud maailma üks esimesi ja auhinnatumaid takso tellimise mobiilirakendusi Taxipal. ELMO Rendi tegevust Prantsusmaal ja Saksamaal asus käivitama Kristiina Kaldmaa, kelle varasemad kogemused EAS-i, saatkondade ja Business France juures toetavad ELMO Rendi plaane laieneda Eestist väljaspoole. Kaugjuhitavate autode tehnoloogia turundust hakkab juhtima fintech taustaga ja rahvusvahelise kogemustega Raili Somelar. Ettevõtte juhtimise võttis üle ELMO Rendi suuraktsionär ja rohevaldkonna pioneer Enn Laansoo, Jr.

«Teise poolaasta plaan on alustada teenuse pakkumist kaugjuhitavate elektriautodega, käivitada takso ärisuund ning tulla välja uuenenud brändi ja äpiga. Tegeleme pidevalt turu ja oma teenuseportfelli analüüsi ja arendamisega eesmärgiga tagada innovatsioon ja ärimahtude kasv. Teenuse ja tooteportfelli laiendamine ja uude kliendisegmenti sisenemine annab ELMO Rendile eelduse saavutada seatud eesmärgid,» ütles Laansoo Jr.

Kaugjuhtimise tehnoloogia ja uue põlvkonna renditeenuste arendamiseks on ELMO Rent teisel poolaastal kaasamas kapitali erainvestoritelt kahes etapis mitteavalike suunatud emissioonide raames. Kaasatavat kapitali kasutab ettevõte peamiselt kaugjuhitava sõiduki tehnoloogia tänavale toomiseks ja välisturgudele laienemiseks, kuid ka autopargi laiendamiseks ja sisenemiseks taksoteenuste turule.

Seisuga 30.06.2022 moodustasid laenukohustised 463 472 eurot (30.06.2021: 266 033), raha ja raha ekvivalentide maht oli 105 926 eurot (30.06.2021: 757 148 eurot).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles