Investor Mari ei märgi Modera aktsiat

Investor Mari
Copy
Investor Mari.
Investor Mari. Foto: Erakogu

Vaatasin Modera aktsiat, kuid otsustasin selle mittemärkimise kasuks.

Automüüjatele müügitarkvara arendav Modera kaasab investoritelt kuni kaks miljonit eurot, pakkudes kuni 20,4 protsenti ettevõtte aktsiatest. Seejärel viiakse aktsia Tallinna börsi alternatiivturule.

Raha tahetakse uutel turgudel nagu Ukraina ja Poola tegevuste arendamiseks ja uue toote arendamiseks, mis võimaldaks Modera süsteemiga integreerida ka kindlustus- ja liisingupakkujate süsteemid.

Aktsiaid pakutakse hinnaga 6,60 eurot tükist ja pakkumine kestab 11. oktoobri kella 16-ni. 

Ettevõte pole seni just mainimisväärset käibekasvu näidanud. Läinud aasta tulud kasvasid kolm protsenti, 1,35 miljoni euroni, kusjuures käive vähenes 0,6 protsendi võrra, 0,66 miljoni euroni.

Ettevõte prognoosib kiiret kasvu kuni 2024. aastani. Kahjumis ettevõte loodab kasumisse jõuda aastal 2024.

Investor Mari on ka varem ostnud kahjumis ettevõtteid, kes räägivad suurt oodatavat kasvulugu. Kuigi ettevõttel on olemas toode, mida edasi arendatakse, on tegemist varajases faasis ettevõttega.

Kuid kuna praegu on käimas või lähiajal algamas palju rahakaasamisi, tuleb teha valik. Hetkel on turul huvitavamaid aktsiapakkumisi. Võib-olla oleksin IPO-põua ajal rohkem kaalunud Moderat, kuid seekord ma ei märgi aktsiat. See ei tähenda, et aktsia ei võiks tõusta.

Mulle meeldivad kõrge omakapitali tootlusega aktsiad. Moderal pole kasumit. Seetõttu pole ka võimalik aktsia hinna/kasumi suhtarvu ehk P/E arvutada ning seda teiste aktsiatega võrrelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles