Eesti, Läti ja Venemaa laiendasid ühist turismiprogrammi

BNS
Copy
Tartu linna turundusjuht Helen Kalberg.
Tartu linna turundusjuht Helen Kalberg. Foto: Erakogu

Eestit, Lätit ja Venemaad ühendav rahvusvaheline turismimarsruut Via Hanseatica lisab laienemise raames mitmed uued sihtkohad.

Projekti jooksul keskenduti tegevustes Peterburist Narva ja Tartu kaudu Riiga suunduva turismimarsruudi laiendamisele Rakvere ja Viljandi suunas Eestis ning Viiburi ja Pihkva suunas Venemaal. Marsruuti lisandusid mitmed ajaloolised piirkonnad ning turismiatraktsioonid, teatas Tartu linnavalitsus.

Tartu linna turundusjuht Helen Kalberg peab peamiseks Via Hanseatica Plus projekti väärtuseks rahvusvahelist koostööd. «Projekt on võimaldanud partneritel üksteist paremini tundma õppida ja koostöösuhted on selle tõttu oluliselt arenenud. See annab lootust, et piiriülese koostööna on tulevikuski võimalik väga suuri asju teha,» sõnas Kalberg.

Via Hanseatica turismimarsruuti aitavad Eestis edaspidi hoida ja arendada Lõuna-Eesti ja Ida-Viru turismiklastrid. Lätis vastutab Via Hanseatica eest Vidzeme Planeerimisregioon ning Venemaal Pihkva ja Leningradi regiooni partnerid.

Eesti-Vene piiriülese koostöö programmi 2014–2020 eesmärk on edendada piiriülest koostööd Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni vahel, et soodustada sotsiaalmajanduslikku arengut mõlemal pool ühist piiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles