Pangad soovitavad laenuintressi fikseerimist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Eesti pangad soovitavad fikseerida laenuintressid pikemaajaliselt ehk kasutada ära majanduslangust ja madalaid intressimäärasid, kirjutab Äripäev.


«Selle aasta sõnum on intresside fikseerimine ajalooliselt madalal tasemel,» ütles Nordea Marketsi müügijuht Tõnu Palm, kelle sõnul on Ameerika Föderaalreservi intressid oma põhja juba saavutanud, kuid euro intressidel on veel langusruumi.

Palmi sõnul on madalad intressimäärad kasulikud nii eraisikutele kui ka ettevõtetele. Kui inflatsioon hakkab tulevikus kasvama, siis praegu intressi fikseerides saavutatakse Palmi ütlusel võit.

SEB eraisikulaenude äriarendusjuht Triin Messimas ütles, et intressi fikseerimist tasub kaaluda uue laenu võtjal, kuid raha hinda ja seega ka pankade marginaale kergitanud üleilmne finantskriis ei soosi tema sõnul praegu intressi fikseerimist. Sampo Pank soovitab Euribori langustrendi arvestades kaaluda eraisikuil laenuintresside fikseerimist sügisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles