Rekordtulemus Pakiäri kergitas Omniva kasumit 33 korda (1)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Omniva pakiautomaat.
Omniva pakiautomaat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Omniva kaubamärgi all tegutseva Eesti Posti müügitulu küündis 2021. aasta kolme kuuga kokku 39,5 miljoni euroni, mis on ligi 10 miljonit enam kui eelmisel aastal samal perioodl. Kontsern teenis esimeses kvartalis 7 miljonit eurot kasumit – võrreldes mullu sama perioodiga on kasv 33-kordne.

Ettevõtte teatel avaldasid tulemustele eelkõige mõju oluliselt kasvanud e-kaubanduse tulud nii Baltikumi pakiteenustes kui ka rahvusvahelises äris.

Kui aasta varem kasvasid esimese kvartali lõpus rakendatud piirangute ajal pakimahud mitmekordseks, siis tänavu esimese kolme kuuga kasvas maht sellega võrreldes veel 60 protsenti. Tänavusele kasvule avaldab Omniva teatel mõju ka see, et taastunud on ka rahvusvaheliste saadetiste liikumine, mis möödunud kevade esimese viiruselaine ajal peaaegu seiskus.

Omniva juhatuse liikme Charlie Viikbergi sõnul on rekordiliselt tulemuse taga ettevõtte suutlikkus nõudluse kasvuga kaasa minna. «See on kõikide töötajate suur pingutus, hästi plaanitud töö ja varasemad investeeringud logistikakeskustesse ning pakiautomaatide võrgustiku laiendamisse,» ütles Viikberg.

Rekordiliste e-kaubanduse mahtude teenindamiseks laiendas Ominva pakiautomaate, avas täiendavaid pakiväljastuspunkte ning palkas täiendavat tööjõudu pakkide kättetoimetamise tagamiseks.

Katsetab postiautomaatide pilootprojekti

Postiteenuse kaasajastamiseks ning testimaks väiksemate kohtade jaoks sobivat automatiseeritud teenusepakkumise mudelit, alustas Eesti Post 12 Eesti asulas postiautomaatide pilootprojektiga. Pilootprojektis testitakse automaatide kasutamist kohana, kust piirkonna kirjakandjad laialikantava posti kätte saavad, et tagada posti kiirem kojukanne ja lühemad postiringid.

Muu hulgas algas esimeses kvartalis ka pilootprojekt koostöös iduettevõttega VokBikes, et testida kaubaveoks kohandatud keskkonnasäästlikku elektrilist jalgratast.

AS Eesti Post on Eesti riigile kuuluv äriühing. Kontsernis töötab 2300 inimest üle Baltikumi ning 2020. aasta käive oli 135,6 miljonit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles