Aasta ettevõtja koondab oma idufirmast üle 60 inimese (12)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Idufirma Veriff juht Kaarel Kotkas ütles, et nende eesmärk on saada finantsiliselt vabaks. See tähendab, et rahakate riskiinvestorite ootamise asemel tuleb hakata ise kasumit teenima.
Idufirma Veriff juht Kaarel Kotkas ütles, et nende eesmärk on saada finantsiliselt vabaks. See tähendab, et rahakate riskiinvestorite ootamise asemel tuleb hakata ise kasumit teenima. Foto: Raul Mee

Idufirma Veriffi looja, hiljuti aasta ettevõtja tiitli pälvinud Kaarel Kotkas teatas täna raske südamega 63 töötajale, et nad koondatakse. 

Seni on isikusamasuse tuvastamise teenust pakkuv Veriff ainult kasvanud. Näiteks eelmisel aastal suurenes firma töötajate arv paarikümnelt enam kui 300 inimeseni. Nüüd tuli aga viiendik meeskonnast koju saata. «See oli kindlasti kõige keerulisem otsus, mis ma olen pidanud oma ettevõtluskarjääri jooksul tegema,» tunnistas Kotkas. «Aga see on vajalik, et keerulisest olukorrast ettevõttena tugevamini välja tulla.»

Samm võib paista nii mõnelegi kõrvaltvaatajale kummaline ja vastuoluline, kuna Kotkas on koroonakriisi kestel korduvalt öelnud, et Veriffi äri on tõusuteel – kui füüsilisi kontakte on vähem, vajatakse aina rohkem isikutuvastamist interneti kaudu. Ka täna rääkis Kotkas, et veebruariga võrreldes on nende ärimahud aprillis kaks korda suurenenud. Kuuga kasvatakse rohkem kui 30 protsenti.  

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles