Fortum müüs Eesti elektriäri

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alajaam.
Alajaam. Foto: Toomas Huik

Fortum teatas börsile, et müüs oma elektrivõrgufirma Fortum Elektri, sest keskendub edaspidi Põhjamaadele.

Fortumi teatel ostab Eesti jaotusvõrgu Imatran Seudun Sähkö, mis on piirkondlik elektrimüüja Venemaa piiri lähedal Lõuna-Karjalas. Fortum Elektrile kuuluvad jaotusvõrgud Eestis Läänemaal ja Viimsis.

Imatran Seudun Sähkö saab Fortum elektri omanikuks aastavahetusel. Fortum Elektril on 24 400 klienti. Firma müügitulu oli 2010. aastal 15 miljonit eurot ja ettevõttes töötab 43 inimest.

«Fortum Elektri ost pakub meile sillapea Eesti avaneval elektriturul,» ütles Imatran Seudun Sähkö tegevdirektor Jorma Tapaninen. «Ühendades teadmised ja kogemused saame arendada mõlemat ettevõtet ja pakkuda kummaski riigis kaasaegseid teenuseid ja usaldusväärset elektriühendust.»

«Fortum Elektril on tugev kohalik juhtkond ja hea maine tarbijate hulgas,» lausus Fortumi jaotusvõrgu ala asepresident Ari Koponen. «Kuid 2010. aastal uuendasime oma strateegiat ja otsustasime elektrivõrguäris keskenduda Põhjamaadele, seepärast loobusime Fortum Elektrist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles