Sõõrumaa tutvustab täna kahe firma toel sündinud turvaettevõtet

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sõõrumaa.
Urmas Sõõrumaa. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ärimees Urmas Sõõrumaa tutvustab täna oma uut turvafirmat USS Security, mis sündis kahe turvafirma - kunagise K-Grupi ja Indrek Sepa Pristise - ühendamisest.

Üle 1000 töötajaga ettevõte tõuseb Eestis suuruselt teiseks valveteenust pakkuvaks turvafirmaks Eestis, haarates ligi viiendiku siinsest valveteenuste turust, teatasid osapooled.

Äriregistri andmete kohaselt sai Eesti turvaturul umbes kuue protsendi suurust turuosa omavast K-Grupist USS Security AS eelmisel kolmapäeval, 26. oktoobril. USS Security ise on äriregistrisse kantud juba 2000. aastast alates.

Mäletatavasti pole see Sõõrumaa esimene turvafirma. Vabariigi algusaastatel lõi ta ettevõtte ESS, mis hiljem G4Sile maha müüdi.

Pristise käive oli möödunud aastal 203,2 miljonit krooni, võrreldes 226 miljoniga aasta varem. Firma jäi 13,4 miljoni krooniga kahjumisse. Kahjum oli poole võrra väiksem kui aastal 2009.

Endise K-Grupi, praegus USS Security möödunud aasta käive oli 46,5 miljonit krooni ja kasum 0,1 miljonit. Aastal 2009. olid näitajad vastavalt 52,1 ja 2 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles