Briti leht: Eesti on eurotsooni kõige mustem majandus

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prognooside kohaselt peaks varimajanduse osakaal Eestis sel aastal ulatuma 28,6 protsendini sisemajanduse kogutoodangust (SKT).
Prognooside kohaselt peaks varimajanduse osakaal Eestis sel aastal ulatuma 28,6 protsendini sisemajanduse kogutoodangust (SKT). Foto: SCANPIX

Euroopa ühisraha kasutajate ringi kõige värskema liikme Eesti varimajanduse osakaal on tsooni kõige suurem, kirjutab Briti leht The Telegraph.

Leht märgib  Linzi ülikoolilt tellitud uuringule tuginedes, et prognooside kohaselt peaks varimajanduse osakaal Eestis sel aastal ulatuma 28,6 protsendini sisemajanduse kogutoodangust (SKT). Eelmisel aastal oli see näitaja 29,3 protsenti.

Eesti järel teine suurema varimajanduse osakaaluga riik on Küpros, kus see tänavu peaks ulatuma 26 protsendini SKTst.

Esikolmiku lõpetab Malta 25,8 protsendiga.

Kreeka on neljandal kohal, vaatamata maksulaekumiste vähenemisele peaks seal varimajanduse osakaal tänavu langema sisemajanduse kogutoodangust 24,3 protsendi tasemele eelmise aasta 25,4 protsendiga võrreldes.

Itaalias paks varimajanduse osakaal olema sel aastal 21,2 protsenti sisemajanduse kogutoodangust, mis annab tabelis viienda koha.

Eelmise aasta augustis kirjutas majandusajakiri The Economist samuti Austria Linzi ülikooli professori Friedrich Schneideri andmetele tuginedes, et  Eesti varimajanduse osakaal on 40 protsenti sisemajanduse kogutoodangust ja siis olime 37 riigi arvestuses Läti järel teisel kohal.

Toonase artikli kommentaariks ja uurimismetoodika selgituseks ning selle usaldusväärsuse hindamiseks kirjutati Praxise blogis nii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles