Tallinna Sadam maksab tänavu riigile 39,4 miljoni eurot dividende

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaevad Tallinna sadamas. Üks neist on saabumas.
Kruiisilaevad Tallinna sadamas. Üks neist on saabumas. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Sadam poolt 2011. aastal riigieelarvesse tasutav dividend ulatub rekordilise 39,4 miljoni euroni, suurenedes 2010. aastaga võrreldes 29,9 miljonit eurot ehk 311 protsenti.

Ettevõtte puhaskasum enne dividendi tulumaksu ulatus selle aasta esimesel poolaastal 25,8 miljoni euroni, kasvades aasta varasema perioodiga võrreldes 4,2 miljoni euro ehk 19 protsendi võrra.

Tallinna Sadam teatas, et ettevõtte tänavune esimese poolaasta konsolideeritud müügitulu oli auditeerimata andmetel kokku 48,2 miljonit eurot, kasvades eelmise aasta sama perioodi võrdluses 3,6 miljonit eurot ehk 8 protsendi võrra.

Konsolideeritud puhaskasum oli 15,3 miljonit eurot, see jäi eelmise aasta võrdlusperioodi näitajale alla 0,3 miljoni euro ehk 2 protsendiga.

Esimese poolaasta kulumieelne tegevuskasum, kasum enne intresse, makse ja põhivara kulumist ning väärtuse langust, oli kokku 35 miljonit eurot, kasvades aasta varasemalt tasemelt 4 miljonit eurot ehk 13 protsendi võrra.

Sadama hinnangul oli 2011. aasta esimene poolaasta edukas. Kaubamahuks kujunes 19,2 miljonit tonni, mis tähendas kasvu 1,3 miljonit tonni ehk 8 protsenti.

Kaubamaht kasvas enamikes lastiliikides, suurima kasvuga oli vedellasti käitlemine, mis suurenes möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 16 protsenti.

Tallinna Sadama koosseisu kuuluvaid sadamaid läbis esimese poolaastaga 3,84 miljonit reisijat, kasvades 0,27 miljoni reisija ehk 7 protsendi võrra.

Reisijate arv ei vähenenud ühelgi liinil, suurim kasv tuli siiski põhiliselt Tallinn-Helsingi liini reisijate arvu kasvust. Helsingi liini tugev turupotentsiaal on tekitanud huvi ka uutes potentsiaalsetes vedajates. Samuti teeb jõudsaid edusamme sel aastal avatud Tallinn-Peterburi liin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles