Poolakas õõnestab ELi usku kliima soojenemisse

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janusz Lewandowsk.
Janusz Lewandowsk. Foto: SCANPIX

Võitlus kliima soojenemisega kuulub Euroopa Komisjoni prioriteetide hulka. Komisjoni poolakast volinik Janusz Lewandowski väljendas aga hiljuti kahtlust, kas üleilmne kliima soojenemine üldse leiab aset.


«On tekkimas seisukoht, et tees süsinikuenergiast kui globaalse soojenemise peamisest põhjusest on väga küsitav,» vahendab EUobserver Euroopa Komisjoni eelarvevoliniku Janusz Lewandowski sõnu Poola ajakirjale Nowy Przemysl.

«Küsimärgid ilmuvad üha sagedamini globaalse soojenemise enda kohta,» lisas volinik.

Keskkonnakaitsjad on nüüd mures, et Lewandowski üritab vähendada kliima soojenemisega võitlemiseks ette nähtud vahendeid ELi eelarves.

Euroopa Komisjoni pressiesindaja püüdis keskkonnakaitsjaid maha rahustada, öeldes et eelarve esindab kindlasti komisjoni kui terviku, mitte vaid ühe voliniku seisukohti.

Euroopa Komisjoni seisukohta kliima soojenemise osas väljendas hiljuti näiteks selle president Jose Manuel Barroso, kui ta kinnitas, et «kliimamuutuse mõjud on - üsna sõna otseses mõttes - kõikjal meie ümber.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles