Stora Enso sulgeb komponentide tehase Viljandis

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse saeveski sulgeb uksed tänavu oktoobris.
Paikuse saeveski sulgeb uksed tänavu oktoobris. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Metsanduskontsern Stora Enso kavatseb sulgeda Viljandis asuva komponentide tehase ja viia nende tootmise üle Imaveresse.

Nasdaq OMXi börsile saadetud teate järgi kavatseb firma kärpida tootmist tööseisakute, vahetuste vähendamise ja hoolduspauside pikendamisega Eestis, Tšehhis ja Soomes.

Samu võtteid on ettevõte juba kasutanud Austrias, Rootsis ja teistes Balti riikides.

Täna avaldatud tulevikuplaanid vähendavad koos varasemate kärpimistega aastase toodangu kogumahtu 1,2 miljoni kuupmeetri võrra Soomes, Baltimaades, Austrias, Tšehhis ja Rootsis.

Viljandi tehases kaotab töö 40 inimest ja Tšehhis Plana tehases 30 inimest.

Stora Enso peab läbirääkimis ametiühingutega umbes 460 töötaja sundpuhkuse üle Kitee, Tolkkineni ja Kotka saeveskites ning töökorra muudatustest Puumerkki OY-s.

Juba varem lõpetas firma läbirääkimised ametiühingutega tootmise vähendamise osas Austrias Ybbsi saeveskis ja Rootsis Kopparforsi saeveskis.

Need plaanid koos Poolas ja Balti riikides tehtud muudatustega vähendavad töötajate arvu 175 võrra.

Paikuse seaveski sulgemiskavast detsembris teavitas Stora Enso juba 10. septembril. Nüüd otsustati tootmine alaliselt lõpetada juba oktoobris. Saeveski aastane toodang ulatus 170 000 kuupmeetrini.

Suures osas metsanduskontserni saeveskites kavandatakse pikki tööpause jõuludeks, et piirata tootmist ja tagavarasid vähenenud nõudluse tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles