IMF: Baltikumi majanduskasv on tänavu kiireim Lätis (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha. Foto on illustratiivne.
Raha. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Läti majandus kasvab Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) prognoosi kohaselt tänavu 4 protsenti, samas kui Eesti ja Leedu majanduskasvuks prognoositakse vastavalt 3,9 ja 3,2 protsenti.

2019. aastal peaks Eesti sisemajanduse koguprodukt (SKP) kasvama 3,2 protsenti, samas kui Lätis ja Leedus oodatakse kasvuks vastavalt 3,5 ja 3 protsenti, teatas IMF teisipäeval avaldatud maailmamajanduse ülevaates.

Aastaseks inflatsiooniks prognoositakse tänavu nii Eestis kui Lätis 3 protsenti ning tuleval aastal 2,5 protsenti. Leedu inflatsiooniks oodatakse mõlemal aastal 2,2 protsenti.

Töötusmääraks prognoositakse käesoleval aastal Eestis 6,3 protsenti ning Lätis ja Leedus vastavalt 8,2 ja 6,9 protsenti. 2019. aastal peaks Eesti töötusmäär aga kasvama 6,7 protsendini, samas kui nii Läti ja Leedu puhul oodatakse 0,1 protsendipunktist langust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles