Rakvere Lihakombinaadi töötajad moodustasid oma ametiühingu

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere lihakombinaadi liinitöölised kombinaadi sissekäigu ees.
Rakvere lihakombinaadi liinitöölised kombinaadi sissekäigu ees. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Möödunud nädalavahetusel moodustasid umbes 30 Rakvere Lihakombinaadi tapamaja töötajat Industriaal- ja Metallitöötajate Ametiühingute Liidu (IMTAL) alla oma ametiühingu osakonna ning valisid ka usaldusisiku ja juhatuse liikmed.

Ametiühingute Keskliidu esimehe Peep Petersoni sõnul kohtusid Ametiühingute Keskliidu ja IMTAL-i esindajad streikinud töötajatega möödunud reede õhtul Rakveres. «Selgitasime streikimisega seotud õigusnorme, kollektiivlepingu mõistet ja ametiühingute seniseid kogemusi läbirääkimistel-streikimisel,» rääkis ametiühingujuht.

Peterson lisas, et vestluse tulemusel leidsid kohal olnud umbes 30 inimest, et tuleb liituda ametiühinguga ning nii moodustatigi IMTAL-i HKSCAN osakond.

Lisaks sai tööandjale esitatud ka ametiühingutepoolne vastus streikijatele antud hoiatusele, milles viidatakse, et töötajad olid oma rahulolematusest tööandjale ammu ja korduvalt teada andnud ning informeerinud tööandjat ka streigist kaks nädalat ette. Vastu tulles tööandja palvele ja lootuses saavutada kokkulepe, lükati streiki ühel korral ka edasi.

«Oleme vestelnud ka vallandatud töötajatega ning nende küsimus on praegu IMTAL-i juristi käes uurimisel, et anda hinnang nende ennistamise võimalustele,» sõnas Peterson lisades, et täna toimuvad ka läbirääkimised moodustatud ametiühingu ja tööandja vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles