Trump kaalub hiidpankade lõhkumist (5)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA suurima panga JP Morgan Chase peakorter New Yorgis.
USA suurima panga JP Morgan Chase peakorter New Yorgis. Foto: Spencer Platt/AFP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump andis esmaspäeva õhtul Bloombergi televisioonile pooletunnise intervjuu, kus ütles muuhulgas, et vaeb tõsiselt suurte finantsinstitutsioonide lõhkumist.

«On inimesi, kes soovivad vanasse süsteemi tagasi minna. On mul õigus? Me kaalume seda,» ütles Trump.

«Tsitaat ilmus kiiresti uudisteagentuuride pealkirjadesse, kust see juba pangajuhtide e-postkastidesse edasi liikus,» kirjutas ajalehe The New York Times majandusportaali DealBook juht Andrew Ross Sorkin. Sorkin kirjutas eelmise finantskriisi kohta bestselleri «Too Big to Fail», millest on saanud suurpankade sünonüüm. Samal ajal kui Bloombergi intervjuu eetrisse lasti, oli rahandusminister Steven Mnuchin just lõpetanud ettekande Milkeni instituudi mõttekoja konverentsil Los Angeleses, kus ta ei rääkinud pankade võimalikust tükeldamisest sõnagi. Mõistagi hakati fuajees kohe temalt selle kohta kommentaare küsima. Pärast uudise ilmumist langesid pangandussektori aktsiad murdosa sekundi jooksul, aga hiljem need siiski taastusid.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles