Helenius: stabiilsusmehhanismi raha ei ole tuulde visatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joakim Helenius
Joakim Helenius Foto: Liis Treimann

Investeerimispankur Joakim Heleniuse sõnul on ühisraha Euroopa konkurentsivõime tagamiseks hädavajalik ning sestap ei saa kuidagi üle ega ümber ka stabiilsusmehhanismist.

«Eesti, Soome, Holland suudavad hoida rahanduses ranget joont, mis on vajalik ühisraha kasutamiseks. Kreeka, Iirimaa ja Protugal ei ole seda suutnud, ning abipakett on vahend stabiilsuse tagamiseks sellajal, kui nood riigid oma rahanduspoliitika korda seavad,» sõnas ta.

Korralike eurooplastena peame me Heleniuse kinnitusel uskuma, et laenud saavad ükskord tagasi makstud ning, et neist on abi.

«Ei saa olla majandusliku, poliitilise liidu liige ilma oma vastutuskoormat kandmata. Stabiilsusmehhanism on kinnitus sellest, et Euroopa Liit töötab koos ja aitab nõrgematel liikmetel toime tulla,» lisas Helenius, kelle kinnitusel ei või iial teada, miks ja millal võib Eestil teiste riikide abi vaja minna.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles