Naftahiiud muutuvad rohelisemaks

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani energeetikafirmale Dong Energy kuuluv 90-megavatise võimsusega Barrow’ tuulepark Inglismaal Cumbria krahvkonna ranniku lähedal Iiri meres.
Taani energeetikafirmale Dong Energy kuuluv 90-megavatise võimsusega Barrow’ tuulepark Inglismaal Cumbria krahvkonna ranniku lähedal Iiri meres. Foto: DAVID MOIR/REUTERS/Scanpix

Holland plaanib Põhjamerre ehitada maailma suurima tuuleenergiapargi ja projekti elluviimise võitnud konsortsiumi eesotsas on, üllatus-üllatus, maailma üks suurimaid naftakompaniisid Royal Dutch Shell.

Naftahiiud on viimastel aastatel muutunud rohelisemateks ja hakanud investeerima taastuvenergiaprojektidesse eesmärgiga mitmekesistada tuluallikaid ja näidata avalikkusele, et nad võitlevad kliimamuutusega.

Kui varem nimetasid rohelised ja keskkonnakaitsjad energiafirmadetaolist tegevust lihtsalt rohepesuks (võrdle rahapesu) ja võis arvata, et poliitika muutub, kui nafta hind liigub tagasi üles, siis nüüd usuvad analüütikud, et nende huvi on jätkusuutlik ja nad loodavad sealt ka kasumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles