Eesti Energia kaevandas mullu rekordkoguse põlevkivi

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivikaevandus.
Põlevkivikaevandus. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eesti Energia Kaevandused tootsid eelmisel aastal kümnendi rekordkoguse põlevkivi - 17 miljonit tonni.


Eesti Energia Kaevanduste mullune tulemus on 3 miljoni tonni suurem kui 2009. aastal, teatas Eesti Energia Kaevandused AS.

Tootmisrekord sai võimalikuks nii tänu kaevurite tublile tööle, kui ka tänu klientidele - ehk peamiselt tänu Narva Elektrijaamadele, kelle tootmismahud suurenesid tänu elektriimpordi olulisele langusele ja energiaekspordi märgatavale suurenemisele seoses Ignalina tuumajaama sulgemisega. Oma mõju avaldasid ka üldine turunõudluse kasv, mille põhjustasid madalad temperatuurid talvel ja ülikõrged suvel.

Viimati kaevandati Eesti Energia Kaevandustes mullusega samaväärne kogus põlevkivi 1992. aastal, kui ettevõttes töötas ligi 9000 inimest. Täna töötab Eesti Energia Kaevandustes 3000 inimest ning ettevõte on jätkuvalt Ida-Virumaa suurim tööandja.

Eesti Energia Narva Elektrijaamad AS teatas samas, et tootis mullu rekordkoguse elektrit - 11,5 TWh, mis on 3,6 TWh ehk 45 protsendi võrra rohkem kui 2009. aastal. Sellest 254 GWh oli toodetud taastuvast energiaallikast, biokütusest.

Viimati olid Narva elektrijaamades võrreldavad tootmistulemused 1992. aastal, kui toodeti samuti 11,5 TWh energiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles