Tallinna lähedale tuleb tehasekaupluste keskus

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerikanurga kaubandus- ja logistikapargi eskiis.
Ameerikanurga kaubandus- ja logistikapargi eskiis. Foto: Artur Sadovski

Rae valda Ameerikanurga kaubandus- ja logistikaparki ehitatakse tehasekaupluste keskus, kust saab osta tavapoodidest suuremas valikus ja soodsamate hindadega tooteid.


AS Süda Maja ja Rioja Developments Ltd teatasid, et sõlmisid koostöölepingu tehasekaupluste keskuse ehitamiseks.

«Factory outlet keskusesse koonduvad tuntud kaubamärkide kauplused, kus müüakse tavapoodidest suuremas valikus ja soodsamate hindadega tooteid,» märkis Süda Maja juhataja Veiko Murruste. «Selline kaubandusformaat on mujal maailmas väga populaarne ning Ameerikanurgas paiknevad kaubandus- ja logistikapinnad toetavad seda suurepäraselt.»

«Tegemist on esimese sellises mahus tehasekaupluste keskusega kogu Baltikumis ja Soomes,» lisas Murruste.

Tehasekaupluste keskuse esimene etapp valmib tema sõnul 2012. aasta teises pooles või hiljemalt 2013. aasta algul. Kogu keskus peaks valmis saama ligi nelja aasta jooksul. Selle maksumus on umbes 30 miljonit eurot.

Läbirääkimised ettevõtetega, kes keskuses oma kaupa müüma hakkavad, Murruste sõnul juba käivad. Esimesed lepingud nendega sõlmitakse tõenäoliselt lähikuudel.

«Eesti on oma majanduse kiire arengu ja nüüd ka eurotsooni jõudmisega kindlasti välismaiste investorite huviorbiidis. Lisaks juba olemasolevatele brändidele tunnevad paljude uute kaubamärkide esindajad Eesti vastu huvi ning factory outlet formaat on laienemiseks hea võimalus,» lausus Rioja Developmentsi juhataja Giles Membrey. «Ameerikanurga asukoht on factory outleti jaoks ideaalne – ta on pealinna lähedal ja suurte maanteede ristumiskohas. Tallinnast, kus on suurim elanike arv, pääseb siia kiiresti ja lihtsalt ning mujalt Eestist tulles ei pea üldse linnaliiklusesse sisenema.»

Ameerikanurga tehasepoodide keskus on kavas arendada neljas etapis kogupinnaga kuni 30 000 ruutmeetrit kuni kümnehektarilisel maa-alal.

Tehasepoodide keskus on osa 10 kilomeetri kaugusel Tallinna linnapiirist asuvast Ameerikanurga kaubanduspargist, kuhu ehitatakse muuhulgas hüpermarket, ehitus-, sisustus-, mööbli ja sporditarvete kauplused, aianduskeskus ning luuakse vabaaja veetmise võimalused. Kaubandusettevõtetel on võimalus rajada oma laod ja logistikakeskused samasse parki. Kaubandus- ja logitikapargi suurus on 84 hektarit.

Inglismaa ettevõte Rioja Developments Ltd on spetsialiseerunud linnast väljas asuvate kaubanduskeskuste ja tehasekaupluste keskuste arendamisele Euroopas. Firma on arendanud tehasekaupluste keskused Prantsusmaal, Taanis, Ungaris, Slovakkias, Ukrainas.

Sajaprotsendiliselt Eesti investorite kapitalil põhineva ASi Süda Maja põhitegevus on kinnisvara arendamine.

Ameerikanurga kaubandus- ja logistikapargi müügikorraldust juhib DTZ Stockholmi kontor. DTZ on Londoni börsil noteeritud kinnisvarakonsultatsiooni ettevõte, millel on 10 000 töötajat ning esindused 42 riigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles