Päevatoimetaja:
Angelina Täker

Eesti parim juht: unistamine on edasiviiv jõud, ka ettevõtluses

Copy
Ivo Suursoo.
Ivo Suursoo. Foto: Erakogu

OIXIO Grupi juhatuse esimees ja konkursi «Parim juht 2024» võitja Ivo Suursoo leiab, et ettevõtete arengu seisukohast on praegu rohkem kui kunagi varem vaja mõelda visioonile ja julgeda unistada.

«Tulevikku ette näha ei suuda meist keegi, ent kõik meist, ka ettevõtete juhid oskavad unistada. Unistada sellest, kus võiksime olla kolme, viie, seitsme või ka kümne aasta pärast, samuti omada visiooni, kuidas sinna jõuda. Selline lähenemine aitab paika seada suuna, kuhu liikuda ja see aitab ka muutlikes ning ebakindlates oludes toime tulla,» kirjutab Suursoo.

Unistamisel peab olema ambitsioonikas. «Mõistuse hääl ütleb sageli, et seada tuleb realistlikke eesmärke, näiteks kasvada 10 protsenti. Ent paraku ei ole see suurte saavutuste jaoks piisav. Suuri eesmärke aitab saavutada justnimelt suurelt unistamine. Kui näiteks võtta eesmärgiks kasvada kaks või kolm korda, siis toob see iseenesest kaasa ka püüde mõelda kastist välja ja teha midagi täiesti teistmoodi. Kui sedasi õnnestub saavutada kasvõi pool eesmärkidest, siis on see juba suur võit.»

Märksõnad

Tagasi üles