Veskimägi Varssavis: tarkus toob Eestile uue tõusu

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: .

IRLi parlamendisaadik Taavi Veskimägi ütles Varssavis Ida- ja Kesk-Euroopa riikide paremerakondade koostöökohtumise Euroopa majanduse hetkeseisu ja välispoliitilise olukorra arutelul, et Eesti majanduse uus tõus saab tugineda vaid heale hariduspoliitikale.

«Majanduskasv on Eestis juba aeglustunud – uue tõusu tekkeks peab Eesti liikuma teadmistepõhise majandusmudeli poole, hoides maksu- ja halduskulud madalalad ning riigi väliskapitalile atraktiivsena,» sõnas Veskimägi.

Tema hinnangul peab prioriteediks olema hariduse kvaliteet, sest parim majanduspoliitika eelolevateks aastateks on hea hariduspoliitika. 

Tema sõnul tugineb Eesti tänane edu ühiskondlikule konsensusele – valitsused on rohkemal või vähemal määral võtnud omaks ühtsed majandus-, raha- ja fiskaalpoliitika põhimõtted, mis  on taganud eestlaste heaolu kiire kasvu.

«Oleme püüdnud rakendada ja hoida kolme põhimõtet: konservatiivne rahapoliitika, tasakaalus eelarvepoliitika ja avatud turu poliitika, koos madala haldus- ja maksukoormusega.»

Veskimäe sõnul vajab Eesti finantsturu ebastabiilsuse, eluasemeturu languse ning muutunud globaalse julgeolekusituatsiooni tingimustes reforme, mille abil lahendada riigi strukturaalseid probleeme.

«Sotsiaaltoetuse väljamaksmisel tuleb minna üle vajadusel põhinevatele toetustele, sest kolmekümneprotsendilise maksukoorma tingimustes ei saa me praegu kehtivat toetuste süsteemi endale lubada.  Tervishoiusüsteem peab liikuma personaalkindlustuse osakaalu kasvu suunas, oluline on muuta meie tööturgu paindlikumaks,» ütles Veskimägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles