Venemaa loodab ikkagi WTO liikmeks saada

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Föderatsiooni delegatsioon aasta eest pidamas läbirääkimisi Gruusias, mille valitsus lubab Moskva pääsu WTO ridadesse blokeerida.
Vene Föderatsiooni delegatsioon aasta eest pidamas läbirääkimisi Gruusias, mille valitsus lubab Moskva pääsu WTO ridadesse blokeerida. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene Föderatsiooni pealäbirääkija kinnitas, et Moskva jätkab kõigist eelmise kuu vastupidistest ähvardustest hoolimata läbirääkimisi Maailma Kaubandusorganisatsiooniga (WTO) liitumiseks ning need võivad lõpule jõuda juba sellel aastal.

WTO kõneluste eest vastutavate ametnike väitel pole kontaktid kuhugi kadunud ning eelmisel nädalal Genfis toimunud mitteametlikud kohtumised vastava mitmepoolse töögrupi liikmetega olevat möödunud edukalt, kirjutas Gazeta.

Seda kinnitas väljaandele idanaabri majandusarenguministeeriumi kaubandusläbirääkimiste osakonna direktor Maksim Medvedkov, kelle sõnul toimub ametlik istung töögrupiga novembri alguses. Sellele eelnevad ekspertide arvukad konsultatsioonid ning oodatakse ka põllumajandusministri Aleksei Gordejevi visiiti Genfi.

Medvedkov ei soostunud siiski nimetama kindlat kuupäeva, mil Vene Föderatsioon pääseb WTO liikmeks, ent Gazeta hinnangul olevat tema analüüsist selge, et see võib juhtuda juba järgmise aasta esimeses kvartalis. Seda tingimusel, et suudetakse saavutada kompromissid põllumajandustoetuste, ümarpuidu eksporditollide ja suurte riigifirmade küsimuses.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles