Josing: hinnatõusu hoog hakkab raugema

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leib ja sai kallines oodatust vähem.
Leib ja sai kallines oodatust vähem. Foto: Ergo Kuld

Ehkki konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing avaldas kartust, et detsembris lööb Eesti inimeste ostukorv rekordi, usub ta, et üldiselt hakkab hinnatõusu hoog raugema.


Viimasel kahel kuul on Josingu sõnul märgata hindade tõstmise osas teatud rahunemist, mis peaks jätkuma euro tulekul. «Ehk isegi mõni hind läheb alla,» avaldas ta lootust.

Josingu sõnul võis osa ettevõtjaid mõelda, et teeb kavas olnud hinnatõusu varakult enne euro tulekut ära. Teiseks suureneb kauplustes sooduspakkumiste arv.

«Mõne aja eest oli ju suur skandaal seoses leiva-saia hinnatõusuga, oli kartus, et need kallinevad poole võrra, aga tegelikult on leib ja sai praegu poes vaid 5 protsenti kallim kui aasta tagasi,» tõi Josing näite. Müügile on tulnud uued, odavad sordid. Ka juustu hind on normaliseerunud 80 krooni suuruse kilohinna juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles