Swedbank kisti Lehman Brothersi kriisi

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank sulgeb Mustla kontori aasta lõpus.
Swedbank sulgeb Mustla kontori aasta lõpus. Foto: Liis Treimann

Endise Hansapanga emafirma Swedbanki aktsia langes täna kl 11.20 Stockholmi börsil 7,5 protsenti, kukkudes viie aasta jooksul esmakordselt alla 100 Rootsi krooni taseme.

Eestis tugevasti kanda kinnitanud Swedbank teatas täna, et tal on Lehman Brothersiga seotud tagatud väärtpabereid 1,35 miljardi dollari eest ja tagamata väärtpabereid 202 miljoni Rootsi krooni ehk 30,15 miljoni dollari eest, kirjutab aripaev.ee.

Viimased koosnevad pea 12 miljoni dollari väärtuses derivatiividest ja 18,2 miljoni dollari väärtuses võlakirjadest ning on seotud kuue ettevõttega Lehman Brothers grupis.

Teates pole öeldud, kas ja millisel määral tuleb ette võtta lõpetamissätteid või mahakandmisi.

Pank avaldas, et ta väärtpaberite tagatis koosneb 70st kinnisvarasektori debiteerijast, kelle kinnisvara on USAs geograafiliselt märkimisväärse hajutatusega maksimaalse laenu-väärtuse suhtega 72 protsenti.

Panga sõnade kohaselt on tagatisi hinnanud sõltumatu hindamisettevõte ja hinnanguid vaadatakse pidevalt üle seoses kinnisvarahindade liikumisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles