Eesti elektritootmine kasvas 41 protsenti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

OÜ Elering teatel kasvas Eesti siseriiklik elektritootmine septembris võrreldes eelmise aasta sama ajaga 41 protsendi võrra, moodustades 835 gigavatt-tundi (GWh).


Elektritootmise suurenemise peamine põhjus oli impordi kadumine Leedust (Ignalina tuumaelektrijaama sulgemine).  Eelmise aasta septembris imporditi Leedust üle 232 GWh elektrienergiat.

Elektrienergiat eksporditi kokku 366 GWh ulatuses, millest 51 protsenti müüdi Lätti, 31 protsenti Leetu ning 19 protsenti Soome. Elektrienergiat imporditi augustis kokku 92 GWh, millest 25 protsenti osteti Lätist, 1 protsenti Leedust ja 73 protsenti Soomest.

Eesti elektritarbimine (571 GWh) oli septembrikuus jätkuvalt kasvavas trendis, kerkides neli protsenti võrreldes eelmise aasta sama ajaga. Üheksa kuu kokkuvõttes on tarbimine kasvanud samuti neli protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles