Ida-Virumaa tööstusparkides läheb uute töökohtade loomine oodatust aeglasemalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks tähtsamaid Narva logistika- ja tööstusparki seni tehtud investeeringuid: Aquaphori veefiltrite tehas.
Üks tähtsamaid Narva logistika- ja tööstusparki seni tehtud investeeringuid: Aquaphori veefiltrite tehas. Foto: ivia.ee

Ida-Virumaa uutel tööstusaladel pole mitmesugustel põhjustel õnnestunud uusi töökohti luua sellises tempos, nagu nende alade loomisel plaaniti, 2019. aastaks sihiks seatud 4400 töökohast on kuue aastaga õnnestunud luua 190, kirjutab Põhjarannik.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium kinnitas, et kõige paremini on arendustegevus seni läinud Narva logistika- ja tööstuspargis, kus uusi töökohti on kokku 190. See tähendab, et seatud sihist on esimese kuue aastaga õnnestunud täita vähem kui viis protsenti.

Sihtasutuse Ida-Virumaa Tööstusalad tegevjuhi Teet Kuusmiku sõnul peaks tänavuse aasta lõpus 70 hektari suuruses Narva pargis uute töökohtade arv tõusma ligikaudu 500-ni, kuna mitmed seal tegevust alustanud ettevõtted peaksid just selle aasta teises pooles tootmisvõimsust suurendama. Suurima panuse tööhõivesse peaks andma veesüsteemide tehas Aquaphor.

Tallinna-Narva maantee ääres 44 hektaril paiknevas Jõhvi logistika- ja äripargis peaks 15. augustil lõppema teede, valgustuse, veevärgi ja muu taristu ehitus, mis läheb maksma ligikaudu miljon eurot. Kuigi praegu on müüdud vaid üksikud krundid, usub Kuusmik, et augusti teises pooles, mil taristu valmis saab, elavneb huvi tunduvalt.

Kuusmik sõnas, et Jõhvi park on suunatud eelkõige logistikale, ladudele ja äriteenindusele. "Keeruline on täpselt prognoosida, aga eeldan, et kui park kord täisvõimsuse saavutab, ei kujune seal töökohtade arv suuremaks kui 400," ütles Kuusmik.

Märksa rohkem töökohti loodab ta aga Kohtla-Järve tööstuspargist, mis on suunatud eelkõige keemiatööstusettevõtetele. Samas on sealse taristu ehitamise rahataotlus alles koostamisel ning rahastamise meede pole veel avanenud. Eeldatav töökohtade arv on 500.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium peab oluliseks jätkata tööstusalade arendamist Ida-Virumaal. Ka 4400 töökoha loomine uutel tööstusaladel on endiselt aktuaalne, ent tähtaeg on nüüd juba nihkunud aastasse 2020.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles