HKScani kasumlikkus Baltimaades vähenes

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HKScanile kuuluv Rakvere lihakombinaat.
HKScanile kuuluv Rakvere lihakombinaat. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Lihatöötleja HKScani käive vähenes Baltimaades mullu aasta varasemaga võrreldes 1,2 protsenti 173 miljonile eurole, samas kui maksude-eelne kasumlikkus kukkus napi 1,6 protsendini tunamulluselt 4,4 protsendilt.

HKScani maksude- ja intresside-eelne kasum (EBIT) ulatus mullu Baltimaades 2,8 miljoni euroni. Aasta varem sai HKScan Balti riikidest 7,7 miljonit eurot maksueelset kasumit.

HKScani börisiteate kohaselt oli viimase kvartali EBIT koguni negatiivne, 2,1 miljonit eurot, kuid see on ühekordsete kulude mõju.

«Balti turg kannatas väga ägedalt Venemaa kehtestatud sealiha importimise keelu käes,» teatas ettevõte Helsingi börsile. «Turuolukord põhjustas sealiha ületootmise ja kukkumise müügihindades, mis vähendasid kasumlikkust hoolimata põhitegevuse vähenenud kuludest.»

HKScani teatel lisab Eestis äririske ka kolmandas kvartalis tuvastatud sigade Aafrika katk, mille eemalhoidmiseks võeti kõigis tootmisüksustes kasutusele meetmed.

Kokku ulatus HKScani käive mullu 1,99 miljardi euroni, langedes 5,9 protsenti aasta varasemaga võrreldes. Siiski paranes ettevõtte EBIT aasta varasemaga võrreldes peaaegu viis korda, 55 miljonile eurole. Sestap tegi HKScani juhatus ettepaneku maksta lisaks sarnastele dividendidele nagu mullu (0,1 eurot) veel ka erakorralist dividendi 0,39 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles