Elon Musk tahab kosmosesse interneti ehitada

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk
Elon Musk Foto: SCANPIX

Paljude uuenduslike (et mitte öelda ulmeliste) ideedega ärimees Elon Musk käis välja oma uusima projekti – ta kavatseb ehitada kosmosesse teise interneti ja kasutada seda ühel päeval Marsil elavate inimeste veebi ühendamiseks.

Kosmosesse ehitatud interneti abil oleks võimalik tema sõnul suurendada praeguse interneti kiirust ning viia kiire ja odav internet ka nende enam kui kolme miljardi inimeseni, kes praegu sellele ligi ei pääse, kirjutab Bloomberg Businessweek.

Idee on selles, et sajad satelliidid tiirleksid orbiidil vaid 750 miili kaugusel Maast. See on palju lähemal kui traditsioonilised kommunikatsioonisatelliidid, mis on Maast kuni 22 000 miili kaugusel. Madalamal tiirlevad satelliidid muudaksid interneti kiiremaks, kuna elektromagnetilised signaalid ei peaks nii kaugele jõudma.

Muski teenus oleks teoorias alternatiiv optilistele kaablitele. Internet liiguks satteliidilt satelliidile ning sihtkohas püüaks selle kinni maa peal asuv antenn.

Projekti vedav meeskond koosneb alguses 60 inimesest, kuid võib kolme kuni nelja aastaga kasvada kuni 1000ni.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles