Portugali suurima panga aktsia kukkus 19 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Banco Espirito Santo kontor Lissabonis.
Banco Espirito Santo kontor Lissabonis. Foto: SCANPIX

Mais rahvusvahelisest abiprogrammist väljunud Portugal sai uue tagasilöögi, kui selle suurima panga Banco Espirito Santo aktsia kukkus neljapäeval 17,24 protsenti ning turujärelevalve CMVM peatas panga aktsiaga kauplemise.

Lissaboni börsi PSI indeks kukkus neljapäeval 4,1 protsenti ja seitsme päevaga on alanenud 11 protsenti.

Väidetavalt kaalub panga põhiomanik pankrotikaitse taotlemist, juhul kui kreeditoridega kiiret kokkulepet ei saavutata.

Panga probleemid tekkisid mais, kui keskpanga audit näitas, et Banco Espirito Santo emafirma on suurtes finantsraskustes. Panga tegevjuht Ricardo Salgado vahetati välja finantsdirektori vastu, kuid keskpank seda ei aktsepteerinud, kuna uus juht oli keskpanga hinnangul omanikega liiga lähedalt seotud.

Wall Street Journali (WSJ) andmetel on turg muutunud rahutuks, kuna arvestati, et majandus toibub jõulisemalt. Peetakse võimalikuks, et valitsus peab panga päästmiseks sekkuma, kuna majanduse seisukohalt on tegemist kaaluka laenuandjaga. WSJ hinnangul on panga pankroti tõenäosus 25 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles