3 megatrendi, mis on olulised igale juhile

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jonas Ridderstale
Jonas Ridderstale Foto: Urmas Kamdron

Pärnu Juhtimiskonverentsi peaesineja rootslane Jonas Ridderstale rääkis, mida peavad ettevõtjad ja juhid tegema, et tänapäeva kiirelt muutuvas maailmas ellu jääda.

Ta tõi välja kolm megatrendi, millest ükski ettevõte mööda ei pääse:

1. Me muutume iga päevaga lollimaks
Kuigi on tõestatud, et iga päevaga muutub inimkonna keskmine IQ kõrgemaks, siis kuna kõikvõimaliku informatsiooni hulk kasvab sellest väga palju kiiremini, siis teab inimene üha vähem. Informatsiooni osakaal, mille inimene suudab läbi töötada, muutub lihtsalt üha väiksemaks. Seetõttu on ülioluline meeskonnatöö ja õigete inimeste värbamine, kellega koos jõuab suurema hulga infot läbi töödelda.

2. Prognooside ja plaanide aeg on läbi
Maailm on muutunud nii keeruliseks, et enam ei saa teha pikaajalisi plaane, vaid tuleb reageerida reaalajas saadavale infole. Seetõttu tuleb organisatsioonis varasemast tunduvalt rohkem eksperimenteerida ja õppida leppima ka vigadega.

3. Emotsionaalne kapital on üha olulisem
Kui inimene jääb üha lollimaks, siis muutuvad üha olulisemaks emotsioonid. Edasiviivaks jõuks on jagatud unistused ja väärtused ehk ettevõte peab määratlema oma unistuse, seda töötajatega jagama ja siis tuleb üheskoos selle poole pürgida.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles