Kosmosevaldkonna arengukava valmib detsembriks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosmos.
Kosmos. Foto: SCANPIX

Täna toimus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis kosmoseasjade nõukogu avakoosolek, kus pandi paika edasised tegevused seoses Eesti kosmosevaldkonna arengukava väljatöötamisega, arengukava loodetakse valmis saada selle aasta detsembriks.

Nõukogu esimesel koosviibimisel tervitussõnad lausunud majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts rõhutas, et kosmosetehnoloogiate rakendamine on saanud osaks inimeste igapäevaelust ja Eesti peab selle üha kasvava valdkonna arengutega kaasas käima, vahendas ministeeriumi pressiesindaja.

Parts sõnas, et nõukogu peamine ülesanne on tõhustada juurdepääsu kosmoserakendustele nii, et inimeste elu muutuks mugavamaks. Riigi töö peab muutuma efektiivsemaks ning Eesti ettevõtetel peaks olema võimalik osaleda aktiivselt kosmose maapealsete rakenduste arendamises ja tootmises.

Riigikogu esimehe Ene Ergma juhitava nõukogu tegutsemise eesmärgiks on koordineerida Eesti kosmosevaldkonna arenguid ja ressursside kasutamist, mille eelduseks on kosmoserakenduse tegevuskava loomine ning selle elluviimine.

Nõukogu liikmed on erinevate ministeeriumite, riigikantselei, Eesti Teaduste Akadeemia, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ning Tartu Observatooriumi esitatud isikud. Nõukogu koosseisu kuuluvad Ene Ergma, Ahti Kuningas, Tea Danilov, Andres Oopkaup, Kristina Grau, Martin Hurt, Erkki Koort, Alar Kolk, Andres Koppel, Ülari Alamets, Märt Loite ja Anu Reinart.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles