Märtsis tööstustoodang vähenes

, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Küte, Väo soojuselektrijaam.
Tallinna Küte, Väo soojuselektrijaam. Foto: Toomas Huik

Tööstusettevõtted tootsid 2014. aasta märtsis 3 protsenti vähem toodangut kui eelmise aasta märtsis, teatab Statistikaamet. Toodang vähenes mäetööstuses ja energeetikas ning suurenes töötlevas tööstuses.

2013. aasta märtsiga võrreldes toodeti elektrit 21 protsenti ja soojust 26 protsenti vähem. Elektri tootmise vähenemise peamine põhjus oli tarbimise vähenemine ja ekspordi kahanemine.

Märtsis toodeti töötlevas tööstuses 1 protsent rohkem toodangut kui eelmise aasta samal kuul. Suurema osatähtsusega tööstusharudest suurenes toodang puidu, toiduainete ja elektriseadmete tootmises. Toodang vähenes elektroonika-, keemia- ja metalltoodete tootmises.

Välisturule müüdi märtsis 71 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. Võrreldes 2013. aasta märtsiga suurenes toodangu müük ekspordiks jooksevhindades 5 protsenti ja müük kodumaisele turule 10 protsenti.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2014. aasta märtsis tööstuses kokku 1 protsenti rohkem toodangut kui veebruaris, töötlevas tööstuses aga sama palju kui veebruaris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles