Avies rikub juba mitu nädalat lennulepingut

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aviesi lennuk. Pilt on illustratiivne.
Aviesi lennuk. Pilt on illustratiivne. Foto: Liis Treimann

Saarte Hääl kirjutab, et Kuressaare ja Tallinna vahelisi lende korraldav lennufirma Avies rikub juba 10. veebruarist lennuveolepingut, mis on sõlmitud Saare maavalitsusega, üritades lendude väljumisaegu hilisemaks nihutada.

Ametliku avalduse lennugraafiku muutmiseks esitas Avies maavalitsusele alles eelmisel nädalal - 26. veebruaril Saare maavalitsusele saadetud kirjas tõi Aviesi regulaarliinide müügidirektor Marko Pleiats graafiku muutmise põhjenduseks personali haigestumise, tehnilised rikked ja teiste liinide graafiku muudatused, kirjutab Saarte Hääl.

Kehtiva graafiku kohaselt väljub hommikune lend Kuressaarest kell 8.45, Aviesi soov on nihutada väljumine kella 9.35-le.

Lennufirma esitas avalduse graafiku muutmiseks reageeringuna Saare maavalitsuse esitatud protestile lepingu rikkumise kohta ja kaks nädalat pärast lepingujärgse graafiku rikkumiste algust.

Lepingu kohaselt on võimalik lennufirmat trahvida ja kui mõistlikule kokkuleppele ei saada, siis leping üldse lõpetada. «Pole ju mõtet lendude eest maksta, kui lennukis reisijaid ei ole,» ütles maavalitsuse ühistranspordi peaspetsialist Merike Sõrm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles