Riik müüb enda osa Leviras

Liina Valdre
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levira.
Levira. Foto: Postimees/Scanpix

Riik avaldas täna Levira aktsiate müügipakkumise ning volitas müügikõnelusi läbi viima AS PricewaterhouseCoopers Advisori.

Eesti riigile kuuluvad 51 protsenti aktsiad võõrandatakse koos kaasaktsionärile TDF S.A.S.-le kuuluva 49 protsendi aktsiatega, seega on müügipakkumise eesmärk võõrandada ühiselt 100 protsenti Levira aktsiatest, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Majandus- ja ommunikatsiooniministeeriumi asekantsleri Taavi Kotka sõnul on tegemist pika protsessi ühe etapi algusega.

«Kui aasta eest tegi valitsus põhimõttelise otsuse Levira aktsiad võõrandada, alustasime müügiprotsessi ettevalmistustega ning tänaseks oleme jõudnud etappi, kus müügitingimused on kaasaktsionäriga kokku lepitud,» ütles Kotka.

«Järgmise sammuna saamegi võimalikele ostuhuvilistele tutvustada müügitingimusi ning alustada müügi esimese etapiga,» täpsustas Kotka. Vastavalt aktsionäride kokkuleppele nõustab müügiprotsessi ja viib seda läbi AS PricewaterhouseCoopers Advisors.

Valitsus tegi möödunud aasta 14. veebruari kbinetinõupidamisel põhimõttelise otsuse ning 17. oktoobril andis heakskiidu riigile kuuluva 51 protsendi aktsiate võõrandamiseks.

Levira on 1997. aastal moodustatud ettevõte, mis pakub ringhäälingu-, meedia- ja IT-infrastruktuuriteenuseid Eestis, Balti riikides ja Põhjamaades. Levira aktsionärid tänase seisuga on Eesti riik (51 protsenti) ja Prantsuse telekommunikatsioonikontsern TDF Group (49 protsenti). Ettevõttes töötab 90 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles