Luman: keskmise eestlase ootused on ebarealistlikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubandus- ja Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman.
Kaubandus- ja Tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman. Foto: Andres Haabu

Suurettevõtja Toomas Luman ütles laupäevases Kuku saates Majandusruum, et keskmise eestlase ootused on sageli lihtsalt ebarealistlikud.

Näiteks armastab eestlane Lumani sõnul poliitilises diskussioonis kasutada võrdlusi, mis ei ole sisuliselt võrdlused. «On mõttetu arutleda, milline on bruopalk Eestis ja Soomes. Me võiksime arutleda selle üle, milline on keskmise palga ostujõud Soomes taandatuna Eesti ostujõule, siis need on võrreldavad. Erinevad on nii maksusüsteem kui ka hinnad,» ütles Luman.

Lisaks rõhutas Luman, et tänapäeva avatud maailmas ei ole võimalik trende muuta. «Paljud trendid ei meeldi inimestele ja siis peab olema keegi, kes muudaks objektiivseid trende. Kulla inimesed, objektiivseid trende ei ole võimalik muuta. Neid võib aeglustada või kiirendada, aga neid ei ole võimalik muuta,» rääkis Luman. Näiteks tõi ta tõsiasja, et Eestis on vaid kaks tõmbekeskust – Tallinn ja Harjumaa ning Tartu. Igal pool mujal on inimeste arv oluliselt vähenenud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles