Praamiliikluses hakkab kehtima jäätingimuste graafik

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil liinil Rohuküla - Heltermaa sõitev parvlaev Ofelia Heltermaa sadamas.
Pildil liinil Rohuküla - Heltermaa sõitev parvlaev Ofelia Heltermaa sadamas. Foto: Margus Ansu

Rohuküla-Heltermaa liinil kehtib alates 6. jaanuarist kuni 14. aprillini 2014 jäätingimuste laevagraafik, mis on võrreldes 2013. aasta alguse graafikuga tihedam - nädalas on kuus reisi rohkem.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul tuleb jaanuarist aprillini arvestada laevaliikluses võimalike jääoludega ja seetõttu on nihutatud mõne laeva väljumisaegu, et tagada plaanipärane laevaliiklus ka raskete jääolude korral, kirjutab Hiiu Leht. «Soodsate ilmaolude korral laevade ülesõiduajad ei pikene. Jäätingimustele vastavate muudatuste kokkuleppimisel võeti aluseks bussiliiklusega ühenduvus. Graafikud sündisid erinevate osapoolte koostöös,» selgitas Hiiuväin.

Koos jäätingimuste graafikuga kasvas ka riigitellimuse maht aasta alguskuudeks. Esmaspäeval, teisipäeval ja kolmapäeval on juures üks väljumine mõlemast sadamast. Varasema viie väljumise asemel ühest sadamast on nüüd kuus väljumist. Kellaajaliselt jäävad muutumata tööpäevadel reisid Heltermaalt 6:30, 11:30, 20:30 ja Rohukülast 6:30. Kuuel väljumisel on muutus 10 min varasemaks või hilisemaks, kahel vastavalt 20 min ja 25 min. Veel erineb pühapäeva hommikul esimene reis Heltermaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles