Ligi: eelarveaugu lappimiseks leitud lahendus kustutab «tulekahju» (1)

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Karli Saul

Kuigi firmaautode maksustamise eelnõu oli tõepoolest kiirustades tehtud, on täna väljakäidud lahendus 24 miljoni euro suuruse eelarveaugu täitmiseks poolpikk lahendus, mis tekkinud «tulekahju» kustutab, märkis rahandusminister Jürgen Ligi.

Ligi (RE) ütles ETV saates «Foorum», et kuna ta teadis, et autode eelnõu vastu sisulist kriitikat pole, vaid nõutakse rohkem aega ja läbirääkimisi, siis idee ministeeriumide eelarveid külmutada oli vaja väga kiire aja jooksul teha ning see ringile saata. «Start tuli anda teades, et mingil hetkel tuleb tagasilöök,» lisas ta.

Majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi (IRL) sõnul tuleb kätte saada õiglased maksud. «Kui räägime riigi valikutest, siis selleks, et tõsta inimeste palku, sotsiaaltoetusi või pensioneid, on poliitiline valik, kas lähme maksude tõstmise teed või korjame kokku õiglaselt kehtestatud makse,» märkis Parts.

«Mind riivas tänane olukord, tuleme saatesse ja hopsti, nagu võluväel on 24 miljonit olemas,» kommenteeris Inara Luigas (SDE), et tema meelest on riigieelarve lohakalt tehtud, lisades, et kui rääkida lastetoetuste suurendamisest, siis selleks millegipärast raha ei leita.

Ligi sõnul ei ole täna välja pakutud lahenduse näol tegemist pika perspektiivi lahendusega, vaid põhiline sisu on kulude ja tulude ajatamine, mis kustutab tekkinud «tulekahju».

Riigikogu rahanduskomisjoni esimee Sven Sester ütles täna «Aktuaalsele kaamerale», et maksusoodustusele on olemas kuus katteallikat: kolm miljonilt ettevõtete dividenditelt, tulumaks - nii sel kui ka järgmisel aastal laekuvast dividendist 7,9 miljonit eurot, majandusministeeriumis tuleb 4G sagedusloa täiendav kolmas müük - ligi 5 miljonit, valitsuse reservist umbes 3,5 miljonit, maade müügist 1,8 miljonit ja ka arvestuslik kulude ümberhindamine annab 2,7 miljonit.
 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles