Eesti Pank: 2011 võib olla juba soliidse kasvu aasta

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga asepresident Märten Ross.
Eesti Panga asepresident Märten Ross. Foto: Peeter Langovits.

Eesti Panga 2010.-2012. aasta majandusprognoosi tutvustamisel hindas  keskpanga asepresident Märten Ross, et Eesti majandusele võib olla 2011. aasta juba suhteliselt soliidse kasvu aasta.


Nimelt leiab keskpank oma prognoosis, et tänavu kasvab Eesti majandus ühe protsendi võrra, järgmisel aastal aga nelja protsendi võrra.



Märten Rossi sõnul võib majandus lühiajaliselt näidata üsna kiiret kasvu. Ühest küljest toetab seda asjaolu, et ettevõtetel on täna tublisti tootmisressurssi üle, teisalt aga suur tööpuudus.



«See on olukord, kus lühiajaliselt võib kasv olla kiire,» tõdes Ross.



Samas prognoosib keskpank, et 2012. aastal on Eesti majanduskasv tagasihoidlikum kui 2011. aastal, ulatudes 3,3 protsendini.



«Võib-olla see kasvu kiirenemine hoopis aeglustub ja seda mitte ainult meil,» hindas Ross.



Ta lisas, et kuna päris suur osa meie majanduse kogetud šokist tuli välisturgudelt, sõltub ka taastumine ekspordist. Kuid maailmamajandust võib mõjutama hakata mitmete suurriikide võlaprobleem ning kriisi ajal antud mahukad abipaketid.



Samas on Eesti puhul just väliskeskkond see mootor, mis peaks hoidma siinse majanduse kasvutempot kõrgemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles