Statistikaamet: püsivat töötuse langust on veel vara loota

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötushüvitise saajatest enam kui pooled ei suuda hüvitisperioodi jooksul tööd leida.
Töötushüvitise saajatest enam kui pooled ei suuda hüvitisperioodi jooksul tööd leida. Foto: Peeter Langovits.

Kuigi Töötukassa andmetel on registreeritud töötute arv iga nädalaga vähenenud, ütlevad statistikaameti analüütikud, et mõne nädala näitajatest on vähe, et ennustada püsivat töötuse kahanemist.

Statistikaameti analüütik Siim Krusell rääkis, et heitunute arv võib hakata suurenema, kuid 2010. aasta alguse seisu saab täpsemalt teada siis, kui statistikaamet on mais kokku kogunud I kvartali töötuse näitajad, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tõenäoliselt toovad sügiskuud kaasa mõningase tõusu registreritud töötute arvus, kuid üle 95 000 ei tohiks see tõusta, arvas Töötukassa analüüsi osakonna juhataja Anne Lauringson.

Töötukassa eelmise nädala statistika näitas, et töötute arv on vähenenud igas maakonnas. Kuigi rahandusministeeriumi prognoosi järgi ei ole sellel aastal veel tööhõive kasvu oodata, on täna ilmselt töökohta kergem leida, kui kuu aega tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles