Nädalaga registreerus töötuks üle 1700 inimese

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Nädalaga on end töötuna arvele võtnud 1715 inimest, nädal varem lisandus veidi üle 1900 töötu.

Esimest korda pärast kriisi algust vähenes lõppeva nädala jooksul töötuna arvel olevate isikute arv, teatas sotsiaalministeerium.

Ühtekokku oli 1. aprilli seisuga Eestis arvel 95 086 inimest, mis tähendab, et registreeritud töötute arv vähenes 158 inimese võrra.

Ka töötuse protsent on püsinud juba viimased viis nädalat 14.6 protsenti. Töötukassa registreeris möödunud nädalal töötuna 1715 isikut, kellest 382 olid eelmisest töökohast
koondatud.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on uudis registreeritud töötuse vähenemisest igati postitiivne.

«Viimased nädalad on tööturul näidanud muutust paremuse suunas ja ka suurenenud tööpakkumiste arv annab sellest tunnistust. Jääb vaid loota, et need muutused on pikema mõjuga ja ettevõtjad loovad üha enam uusi töökohti. Usun, et ettevõtjatele on toeks ka riigi abimeetmed nagu näiteks palgatoetus või tööpraktika, millede abil on tööd saanud juba üle 3000 inimese,» lisas Pevkur.

1. aprilli seisuga oli Töötukassal vahendada 2235 töökohta, sellest 1790 tööpakkumist on Eestis, uute töökohtade pakkumine Eestis on järjest kasvanud.

Lisaks lihttöölistele otsitakse suuremal hulgal müüjaid (140), müügiesindajaid ja -konsultante (89), kokkasid, pagareid (75), kelnereid (60), üld- ja kutsehariduse õpetajaid (32), põhitegevuse juhte (84), müügi- ja turundusjuhte (32), arste(29) jne.

Märtsi keskpaigani on enamasti lisandunud nädalas üle 2000 töötu, kirjutasid

ERR-i Uudised

.


Kui 2010. aasta esimesel nädalal lisandus uusi töötajaid 2495, siis suurim arv uusi töötajaid lisandus selle aasta kolmandal nädalal (3059).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles