Atonen: riigifirmasid ei peaks ohjama teisejärgulised juhid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Atonen.
Meelis Atonen. Foto: Peeter Langovits.

Endise majandusministri ja ASi Tavid praeguse nõukogu liikme Meelis Atoneni arvates tooks riigiettevõtete juhtide palga piiramine kaasa olukorra, kus riigifirmade etteotsa ei õnnestuks saada tipptegijaid.


«No ei ole mõistlik,» kommenteeris Atonen plaani kehtestada riigifirmade juhtide palgale 5200-eurone ülempiir.

«Neid ettevõtteid, mis riigile kuuluvad, tuleb sama hästi juhtida kui tavalisi eraettevõtteid. Otsime sinna ikkagi ju parimaid juhte ja spetsialiste.»

Atoneni sõnul oleks tegu kummalise olukorraga, kui üheaegselt satuksid juhti otsima 150 000-kroonise kuupalgaga erafirma ning poole väiksemat teenistust pakkuv Eesti Energia, mille juhi kohta peab endine majandusminister Eesti üheks vastutusrikkamaks ametiks.

«Siis tekib ju kohe küsimus, et milliseid inimesi õnnestuks Eesti Energiat juhtima saada ning kui motiveeritud nad oleks,» sõnas Atonen.

Ta lisas, et kui oluliste riigiettevõtete etteotsa on vaja leida esimese suurusjärgu tegijaid, tuleb neile ka vastavalt maksta.

Hoopis imelikum oleks, kui head juhtimist vajavatesse riigiettevõtetesse otsitaks teisejärgulisi spetsialiste, kuna rahakott lihtsalt ei võimalda parimaid palgata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles