Põllumehed kogunesid Toompeale protestima

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompeal põllumeeste protestil osalevad vasikad.
Toompeal põllumeeste protestil osalevad vasikad. Foto: Raigo Pajula

Toompeal toimub täna põllumeeste meeleavaldus. E24 toob sündmused lugejateni.


Kell 12.44

Inimesed kogunevad praegu, oodatakse kuni 1000 inimest. Hästi palju on noori mehi ning mehi on üldse rohkem kui naisi. Lehmi või vasikaid siiski veel toodud pole. Küll on püsti pandud üks tara, kus on loosung, mis kujutab kurbade silmadega vasikat, kel silmanurgast pisar tuleb ning lausub: «Ansip, Laar, me ei taha tapamajja minna!»»

Tara kõrval on vanker kummuli keeratud, kus kiri, et valitsus on põllumeeste vankri kummuli keeranud. Autost jagatakse loosungeid, mis kõnelevad sellest, et valitsus on põllumehed ära unustanud ja neid toetatakse liiga vähe. Samuti, et piima hind on liiga madal.

12.51
Esimesed kaks vasikat jõudsid sündmuskohale. Kulturist Ott Kiivikas tõstis nad välja, kuna on aheldatud vasikad kohale toonud Sepa talu peremehe Urmas Sepa külge. Vasikad jäävad lebama palja kivisillutise peale, neid pildistavad kümned fotograafi.

13.46
Tundub, et esinejad, kes algselt tulema pidid, jätsid ikkagi kohale ilmumata. Edgar Savisaare asemel esines Aivo Sarapuu, Ivari Padari asemel tuli Indrek Saar. Roheliste poolt esineb hetkel Valdur Lahtvee.

Viimane esitas ka põllumeestele küsimuse, kust need miljonid võetakse, mida soovitakse ning kellelt need ära võtma peaks. Selle peale hakkas enamik rahvast mõistagi vilistama. Lahtvee sõnutsi pole võimalik Euroopa Liidu poolt lubatud rahvuslikku lisamakset täies mahus välja maksta, nagu põllumehed nõuavad.

Vahepeal on rahvast juurde kogunenud, kuid üle 500 kohalviibija tõenäoliselt ei ole. Rahva seas käib ringi ka vikatimees, kes vahepeal vasikaid ähvardab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles