Danilov: edaspidi läheb keeruliseks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa juhatuse esimees Hannes Danilov.
Haigekassa juhatuse esimees Hannes Danilov. Foto: Toomas Huik

Haigekassa juhatuse esimees Hannes Danilov ütles ETV saates «Foorum», et praegu on haigekassa rahakoti osas tehtud õigeid otsuseid ning järgmisel aastal saab haigekassa hakkama, kuid edaspidi läheb keeruliseks.


Sotsiaalministri Hanno Pevkuri sõnul on riik veel vähemalt kolm aastat kriisis ning loodab, et tööjõuturg hakkab nii kiiresti taastuma kui võimalik. Seejuures oli ta kindlal arvamusel, et reservidest tuleks raha võtta järk-järgult, sest vastasel juhul saab reservkassa liiga kiiresti tühjaks.

Arstide liidu president Andres Mäesalu aga kordas oma ettepanekut võtta rohkem reserve kasutusele, et tervishoiuteenuse kättesaadavus jääks puutumatuks. Pevkur ütles selle peale, et seda on lihtne öelda, aga sel juhul tuleb juba kärpida teistest sektoritest.

Ka Danilov pooldas reservide aeglasemat kasutusele võtmist. «Mitte seepärast, et mul kahju oleks, aga muidu tuleb lihtsalt väga suur auk kuskil.»


«Arvan, et kogu sektor võtab ennast kokku ja loodan, et me elame need rasked ajad üle. ka 90ndate lõpus oli täpselt samasugune olukord, aga need on kõik üle elatud ja kui on lootusrikas seltskond ja tulevik, siis arvan, et saame hakkama,» sõnas Danilov.

Rääkides ravi kättesaadavusest sõnas Pevkur, et  vormilises pooles ei tohiks kärbe seda mõjutada. «Aga selge on see, et kui on vaja kärpida arstidel palku, siis on selleks kaks teed - kas vähendada füüsiliselt palganumbrit või tekitada palgata puhkuse päev. Kui arsti majas ei ole, mõjutab see ka kättesaadavust,» sõnas Pevkur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles