Pankrotis firma nõuab Pindi Kinnisvara pankrotti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman.
Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman. Foto: Toomas Huik.

Eelmisel aastal pankrotistunud OÜ Uue Veski Maja nõuab pankrotihalduri eestvedamisel Pindi Kinnisvara pankrotti.


OÜ Uue Veski Varale kuulus varem Pärnus Aida tänav 5 asuv büroohoone, mis peale ettevõtte pankrotistumist läks Swedbankile. Samas hoones asub ka Pindi Kinnisvara Pärnu harukontor.



Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani sõnul on ettevõtte vastu Harju maakohtule esitatud pankrotiavalduse näol tegemist üürniku ja üürileandja vahelise vaidluse jätkuga.



«Üürnik ehk meie ei aktsepteerinud lihtsalt üürileandja kõiki nõudeid. Samas pole Pindi kinnisvara ainus. Ka mõned teised Aida 5 büroohoone aktiivsemad üürnikud otsustasid, et kõiki neile esitatud arveid ja summasid ei saa aktsepteerida,» märkis Sooman, viidates sellele, et üürnike hinnangul oli osa nõudeid esitatud alusetult.



Soomani sõnul käib Pindi Kinnisvaral vaidlus vähem kui poole miljoni krooni pärast.



Tema hinnangul esitati pankrotiavaldus Pindi Kinnisvara vastu seetõttu, et raskema majandusolukorra mõjul on nii pankrotihaldurid kui kõikvõimalikud teised võlanõudjad muutunud aktiivsemaks ning teist poolt püütakse mõjutada kõigi vahenditega.



OÜ Uue Veski Maja pankrotihalduri Anne Tammeri sõnul esitati pankrotiavaldus Pindi Kinnisvara vastu seetõttu, et ettevõte pole alates 2008. aasta suvest maksnud üürnikuna ühtegi senti.



Tema sõnul ulatub kinnisvarafirma koguvõlg koos viivisega ca 415 000 kroonini.



Pindi Kinnisvara juhi sõnul pankrott siiski ettevõtet ei ohusta. Ka on tema hinnangul raskem aeg ettevõtte jaoks möödas, jäädes suvekuudesse.



«Suvi tegi meile küll haiget, aga oleme nüüd juba käibeplaanidega ilusti graafikus.»


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles