Taavi Veskimägi: euroeesmärgita oleks eelarvepoliitika õudusunenägu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Veskimägi
Taavi Veskimägi Foto: Peeter Langovits

IRLi nimel kõnelnud Taavi Veskimägi ütles, et euroeesmärki omamata oleks Eesti eelarvepoliitika olnud õudusunenägu, sest see on loonud raamistiku, mis võimaldanud headel aegadel ülekäte kasvanud kulutusi vähegi jätkusuutlikumasse raami suruda.


«Isegi kui me eurot ei saavuta, on selle poole püüdlemise protsess olnud sügavalt positiivne, andes võimaluse takistada riigi võla kiiret kasvu. Just võla kasvu kontrollimine on euro saavutamise kõrval teine oluline eelarvepoliitiline eesmärk,» rääkis Veskimägi.

Ta lisas, et suurim väljakutse pikaajalisele eelarvepoliitikale ei tulene mitte tänasest majanduskriisist, vaid ühiskonna kiirest vananemisest.

Laenuga lühiajaliste probleemide lahendamine sunnib tema sõnul tegema meid tulevikus otsuseid, mis muudavad põhimõtteliselt Eesti ühiskonna olemust.

«Euro eesmärk on seega oluline, kuid eraldiseisvalt kindlasti mitte piisav uueks arenguks vajaliku kapitali Eestis töös hoidmiseks. Sellele lisaks vajame struktuursete reformide plaani efektiivsuse oluliseks suurendamiseks nii avalikus kui erasektoris. Ühesõnaga on euro eesmärgi kõrvale vaja plaani B,» rääkis Veskimägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles