Dekaanid: riik peaks koolitama rohkem majandusspetsialiste

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikooli peahoone.
Tallinna Tehnikaülikooli peahoone. Foto: Peeter Langovits

Riik peaks rohkem koolitama majandusspetsialiste, arvavad kahe Eesti suurima ülikooli majandusteaduskonna dekaanid.

Tallinna Tehnikaülikoolis, kus täna avati uus majandus- ja sotsiaalteaduste maja, on just majandus on see, mida kõige rohkem õppida tahetakse, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Eestis õpib majandust umbes 6000 noort, riik maksab õpingud kinni neist vaid 600-l. Riigieelarvelisi kohti võiks olla praegusel majanduslikult raskel ajal kindlasti rohkem,» ütles Tallinna Tehnikaülikooli majandusteaduskonna dekaan Enn Listra, lisades, et tegelikult peaks seda riigieelarvelist finantseerimist ka majandusharidusele kindlasti lisama. «Riigi asi on riigi majanduse eest hoolt kanda ja see oleks üks selliseid võimalusi, kuidas hoolt kanda selles valdkonnas.»

Ka Tartu Ülikooli majandusteaduskonna dekaan Toomas Haldma arvab, et riigi tellimus majandusspetsialistidele on praegu liiga tagasihoidlik.

«Kindlasti arvame, et see võiks olla rohkem, kuigi on öeldud seda, et ärijuhte koolitatakse liiga palju,» ütles Haldma. «Meie teaduskonnas me küll ei arva, et me koolitame ärijuhte, me koolitame enda arust majanduslikult mõtlevaid inimesi ja seda majanduslikku mõtet on vaja kõikidesse sektoritesse - nii erasektorisse kui ka avalikku sektorisse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles