Seitsme kuuga laekus 56,3 protsenti maksutuludest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahapakid.
Rahapakid. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Seitsme kuuga laekus Eestis 35,79 miljardit krooni maksutulu, mis on 56,3 protsenti eelarves kavandatust.

Aastases võrdluses vähenes maksutulu laekumine seitsme kuuga 12,1 protsendi võrra, selgub rahandusministeeriumi esialgsetest andmetest.

Juulis laekus maksutulu 6,35 miljardit krooni, aastases võrdluses vähenes maksutulu laekumine 13,5 protsenti. Sarnaselt varasemate aastatega laekus ka käesoleval aastal kõige enam maksutulu just juulis.

Sotsiaalmaksu laekus juulis 2,65 miljardit krooni. Kokku on seitsme kuuga laekunud 17,1 miljardit krooni sotsiaalmaksu, seda on 58,8 protsenti eelarves planeeritust.

Käibemaksu laekus juulis 1,68 miljardit krooni. Kokku on seitsme kuuga laekunud 10,52 miljardit krooni käibemaksu, mis teeb 54,5 protsenti eelarves planeeritust.

Juriidilise isiku tulumaksu on selle aasta esimese seitsme kuuga laekunud 2,19 miljardit krooni, mida on ligi 90 protsenti eelarves planeeritust. Juulis laekus 211 miljonit krooni füüsilise isiku tulumaksu. Füüsilise isiku tulumaksu on laekunud seitsme kuuga 62 miljonit krooni.

Veel juuni lõpu seisuga oli tulumaksu saldo miinuses 149,5 miljoni krooniga, sest kuue kuu seisuga ületasid füüsilise isiku tulumaksu tagastused tasutud tulumaksu.

Juulis laekus kütuseaktsiisi 504,3 miljonit krooni. Kütuseaktsiisi on esimese seitsme kuuga kogunenud 2,82 miljardit krooni, mis on 58,3 protsenti eelarves planeeritust. Alkoholiaktsiisi laekus juulis 259,8 miljonit krooni. Alkoholiaktsiisi on esimese sitsme kuuga kogunenud 1,4 miljardit krooni, mis on 59,1 protsenti eelarves planeeritust.

Möödunud kuul laekus tubakaaktsiisi 182,1 miljonit krooni. Tubakaaktsiisi laekus esimese seitsme kuuga kokku 1,08 miljardit krooni, mis on 59,7 protsenti eelarves planeeritust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles