Baltimaade pealinnadest on korterite hinnad taastunud kõige enam Tallinnas

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvaraturg peaks jääma stabiilseks.
Kinnisvaraturg peaks jääma stabiilseks. Foto: SCANPIX

Hindade taastumine peale kriisi on kiireim olnud Tallinnas, aeglaseim Vilniuses, vahendab Swedbanki Baltimaade kinnisvaraturu ülevaade.

Riias olid korterihinnad 50,2 protsenti, Vilniuses 36,3 protsenti ja Tallinnas 29,1 protsenti madalamad kriisieelsest tasemest.

Kinnisvaraturu aktiivsus on Riias järk-järgult kasvanud nüüdseks pea kaks aastat ning viimastel kvartalitel on kasvu vedanud peamiselt residentide tehingud eeslinnades asuvate keskklassi korteritega (500-1000 eurot ruutmeeter). Mitteresidendid mõjutavad oluliselt luksuskorterite turgu, kuid tehingute arv selles segmendis püsib suhteliselt väikesena. Turu aktiivsuse ning korterihindade mõõdukas kasv jätkub ka käesoleval aastal. Euroalaga liitumine 2014. aastal ei tohiks kinnisvara hindu oluliselt mõjutada.

Aastases võrdluses on Tallinna kinnisvaraturu aktiivsus kasvanud. Korterihindade kasv kiirenes esimeses kvartalis 9,5 protsendile ning tehingute arv 8,8 protsendile. Hinnatõusu vedasid peamiselt kõrgemate hindadega uusarendused

Ka Vilniuses oli kinnisvaraturu aktiivsus esimeses kvartalis üsna kõrge. Aastases võrdluses kasvas tehingute arv 16,9 protsenti. Samas langesid korterihinnad samal perioodil 5,4 protsenti. Seda põhjustas vanemate korterite hindade langus, uute korterite hinnad kasvasid 4,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles